STAP VOOR STAP EEN POCKET FOTOBOEKJE MAKEN
Via Instagram krijg ik vaak verschillende vragen over het maken van een pocket fotoboekje, daarom besloot ik om hier een blog over te schrijven. In deze blog ga ik stap voor stap uitleggen hoe je een pocket fotoboekje maakt.

1.Foto’s uitkiezen
2.Kaartjes uitkiezen / starterspakket
3.Foto’s uitprinten / los snijden van elkaar
4.Kaartjes knutselen met de foto’s (kaartjes door midden snijden etc)
5.Een gaatje maken met de perforator
6.Een ring erdoor heen


1. FOTO'S UITKIEZEN
Als je een pocket fotoboekje wilt maken, is de eerste stap het selecteren van je foto’s. Je kunt in een thema werken, zoals bijvoorbeeld vakantie, uitstapje of huisdier. Maar je kunt ook gewoon verschillende foto’s door elkaar gebruiken. Het belangrijkste is dat je iets kiest wat jij leuk vindt en waar je blij van wordt. Dus neem de tijd, blader door je foto’s en laat je creativiteit de vrije loop.

2. KAARTJES UITKIEZEN
Als je eenmaal het thema voor je foto’s hebt bepaald, kun je gericht op zoek gaan naar bijpassende kaartjes. Op die manier kun je de teksten goed laten aansluiten bij de foto’s die je hebt gekozen. Een andere optie is om te kiezen voor een starterspakket. Dit pakket bevat 12 kaartjes, 10 blanco kaartjes, 1 stickervel en 2 ringen. Een starterspakket is voordeliger, maar je kan dus niet zelf je kaartjes uitzoeken.

3. FOTO'S PRINTEN
Daarna is het tijd om je foto’s af te laten drukken. Je kunt collages maken van de foto’s, zodat je meteen het juiste formaat hebt voor het pocket fotoboekje. Voor een klein fotoboekje maak je een collage met 4 foto’s en voor een groot fotoboekje maak je een collage met 2 foto’s. Deze collages laat je vervolgens afdrukken op een formaat van 10x15 cm. Als de foto’s zijn geprint kun je ze uitsnijden en er lekker mee gaan knutselen. Wil je meer weten over het afdrukken van de foto’s? Ik heb een aparte blog over geschreven, dus als je mee wil weten, kun je daar een kijkje nemen.

4. KNUTSELEN
De foto’s zijn geprint en de kaartjes zijn ondertussen binnengekomen met de post. Nu kun je beginnen! Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je gaat lekker knutselen en de kaartjes versieren met foto’s en stickers, helemaal op jouw eigen manier. Je kunt bijvoorbeeld kaartjes doormidden snijden voor een speels effect in het fotoboekje. Laat je creativiteit de vrije loop en ga ervoor! Geef er een persoonlijke touch aan door bijvoorbeeld geschreven teksten en maak er iets unieks van.

5/6. GAATJES MAKEN EN EEN RING ERDOORHEEN 
Als je alle kaartjes hebt geknutseld, is het tijd om er een boekje van te maken. Hiervoor maak je in elke kaartje een gaatje, zodat je er uiteindelijk een ring doorheen kunt doen. Maar hoe zorg je ervoor het gaatje telkens op dezelfde plek komt? Bij het eerste kaartje bepaal je waar het gaat moet komen en vervolgens leg je dit kaartje als een soort mal over de andere kaartjes heen. Je kunt ook het gaatje op het eerste kaartje overtrekken op de andere kaartjes. Daarna kun je eenvoudig een perforator gebruiken om het gaatje te maken. Als je de achterkant van de perforator eraf haalt, kun je precies zien waar je het gaatje plaatst. Zo zorg je ervoor dat alle kaartjes op dezelfde plek een gaatje hebben. Nu ben je klaar om de ring erdoor te doen en je pocket fotoboekje samen te stellen. 

 

En zo heb je binnen no-time een ontzettend tof fotoboekje in handen vol met fijne herinneringen!

© 2021 - 2024 Het papierwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel